Горещо препоръчваме тази рецепта да се прави съвместно с хранителният режим, който е публикуван на сайта.

Полковник Петър Димков е един от феномените на миналия век. Освен военен герой, той е изключително способен лечител, последовател на гръцкият Херметизъм и българският гуру Петър Дънов.
Димков е един от малкото хора, които доказано лекува рак със своите рецепти и с това действие, дори след смъртта си спасява животът на друг популярен български знахар, който тръгва по неговите следи, а именно Владимир Бошнаков.

Преди да напишем рецептите за лечение на рак от полковник Димков, нека ви запознаем с неговата биография, защото тя е изключително интересна.

Петър Димков е роден на 19 декември 1886 г. в София. Баща му Иван Хаджидимов е свещеник от Горно Броди, който е син на Димко Хаджииванов и брат на Димо Хаджидимов. Майка му Екатерина Димкова е известна народна лечителка също от Горно Броди, сестра на Никола Димков, която му диктува рецепти за билколечение и от ранна възраст го запознава с народната медицина. Веднага след създаването на Княжество България през 1878 година, осем години преди да се роди синът им Петър, семейството емигрира в София.

През 1899 г. заминава за Петербург, където завършва Военна академия. Неговата дъщеря Лили Димкова споделя, че там се запознава с трудовете на Лев Толстой, които стават основа на мирогледа му. През време на ученето си, успоредно посещавал и лекции по медицина в Медицинския университет. Интересувал се е също от хомеопатия, посещавал лекции, беседи по Тибетска медицина. Там намерил и първите книги за ирисова диагностика на доктор Пекчели, която изключително много го заинтересувала и става след това негов начин за диагностициране. Запознал се и с книгата на М. Платен за природосъобразен живот и лекуване, която става негова настолна книга.

Бил е много широко скроена личност, за него толерантността към всички народи и религии е била еднаква. Изучил е Корана, учението на Хермес в Египет, на Тот, Заратустра, Буда, Християнството и е доказвал, че Истината е една, но впоследствие много неща са изопачени.

След това се запознава с учителя Петър Дънов и вижда, че и неговото учение, което е чистото християнско учение е толкова еднакво с това на Лев Толстой и всички останали. Той е казвал: „Какво е България – една мънинка страна, но е толкова особено място. Орфей, богомилите, Петър Дънов – такива огромни всемирни учители са дошли в тази малка страна.“Филми т.4

През 1909 г. е назначен като подпоручик в Драгомански полк в Цариброд. Участва в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война и бива раняван многократно.

След войните се установява като военнослужещ в София. Започва дейността си на народен лечител. През 1920 сключва брак. През 1925 служи в Бургас, където се включва в настаняването на тракийските бежанци. През 1927 служи в Свищов. От 1929 г. служи в 6-и пехотен търновски полк, а от следващата година е на служба в 1-ви пехотен софийски полк. По негова инициатива е прокаран казармен и градски водопровод. През 1931 г. е произведен в чин полковник и назначен за началник-щаб на 8-a пехотна тунджанска дивизия. Назначен е за командир на 10-а Родопска дружина. Поставя началото на първия билков магазин в Асеновград. През 1933 г. е назначен за командир на 21-ва пехотна дружина, същата година спасява от разрушаване родната къща на Васил Левски и ръководи нейното възстановяване. През 1934 г. е назначен за помощник командир на 4-та пехотна преславска дивизия. По-късно е на служба във Варна, където се включва активно в дейността на Военния съюз, организирал Деветнадесетомайския преврат през 1934 г. Във Варна ръководи изграждането на Аспаруховия вал, построяването на Арката на VІІІ Приморски полк и построяването на парка–мавзолей „Владислав Варненчик“. През 1935 г. е назначен за помощник-командир на 3-та пехотна балканска дивизия.

През 1936 г. е преждевременно приведен в запаса поради републиканските си убеждения. Последват дълги години на мизерия за Димков, съпругата му Мария и трите им деца – Любомир, Лили и Владимир. Това му дава възможност да се отдаде на друго значимо обществено дело – билколечението и народната медицина. Димков вярва, че трябва да се лекува не само тялото, но и душата на човека и че няма нелечима болест. Привърженик е на идеите на Петър Дънов. Лекува всичките си пациенти безплатно.

Публикувано е тритомно издание на Петър Димков „Българска народна медицина“ (1977, 1991, 1993, 2008), което включва рецепти и съвети за природолечение и природосъобразен живот – хигиена, хранене, козметика, билколечение и духовни практики. То е наследник на основния му труд „Нарѫчникъ по природно лѢкуване и живѢене“, издаден в три тома четири пъти в периода 1926 – 1939.

Последовател на Петър Дънов, участвал е в събирания на Бялото братство.

През 1981 г. режисьорът Михаил Венков прави документалния филм „Срещи с Петър Димков“.

През 2007 г. режисьорът Стилиян Иванов прави филма „Лечителят“ по книгата на Лили Димкова „Петър Димков – Моят баща“

Димков ледник на остров Брабант в Антарктика е наименуван на Петър Димков.

—— Източник: Уикипедия

РЕЦЕПТИ

Рецепта за рак на дебелото черво/стомаха/хранопровода

(Може да изберете коя да направите между два варианта)

Необходими продукти за вариант 1:

– 1 литър зехтин
– 3 супени лъжици Кервиз (листа)
– 3 с.л. жълт кантарион
– 3 с.л. червен кантарион
– 3 с.л. обикновенна коприва (корени)
– 3 с.л. Ранилист (листа и цвят)

Смесвате всичко на едно място и ВАРИТЕ НА ВОДНА БАНЯ в продължение на 1 час. Престоява под похлупак за 3 дни и се прецежда.

Начин на употреба: 3 пъти на ден, 30 минути преди ядене по една супена лъжица.

 

Необходими продукти за вариант 2:

– Прясно краве масло – 250 грама
– Чист пчелен мед – 250 грама
– 1 супена лъжица медицинска дъвка, счукана на брашно.

Маслото и медът се бъркат в продължение на 30 минути, след което се добавя дъвката и се бърка още 30 минути за да стане, като крем.

Начин на употреба: Приема се по 1 супена лъжица 30 минути преди хранене 3 пъти на ден.

Сега внимавайте! Избирате коя рецепта да направите, вариант 1 или 2 и десет минути след приемът на избраният вариант, трябва да изпиете точно определен чай. Ето рецептата за него.

Необходими продукти:

– 75 грама отвара от Волски език (билката)
– 100 грама Магарешки трън (цвят)
– 100 грама Ранилист (корени)
– 100 грама Коприва (корени)
– 60 грама Зайча стъпка
– 60 грама Мечо грозде
– 60 грама пача трева
– 40 грама Акация (цвят)
– 40 грама жълт кантарион
– 40 грама Лайка
– 40 грама Маточина

Всичко се смесва. Вари се 30 минути в 1 литър вода в закрит съд на тих огън. Целта е половината вода да изври. Когато изстине се прецежда и се държи на хладно за да не вкисне.

Начин на употреба: Пие се 10 минути след като вземете дозата от някоя от горните две рецепти. Приема се по 1 чаена чаша подсладена с чист мед.

Рецепта за лечение на рак с билката Индрише

Малко хора в нашето съвремие са наясно, но индришето освен като кулинарна добавка е и билка. Съдържащото се в него етерично масло се прилага при болести на нервната система, гинекологични заболявания, артрит, ревматизъм, изгаряния, кожни инфекции и диабет. Използва се и в козметиката като средство срещу различни кожни възпаления.

В своята книга Димков не посочва за какъв тип рак е подходяща тази рецепта така, че можем да я приемем за универсална, но предвид насочеността на билката разбираме, че ще бъде изключително полезна за рак на половите органи и кожата. Тя е подходяща и против метастази.

Необходими продукти:

– 400 грама чист мед
– 20 грама листа от Индрише (счукани в хаванче)
– 20 грама пресни бадеми (ситно смлени)

Всичко се смесва хубаво.

Начин на употреба: Приема се по една лъжица сутрин на гладно и една 30 минути преди вечеря.

Прави се 3 месеца, почива се 1 месец и след това се повтаря още 3 месеца.

ВНИМАНИЕ: Индришето понижава кръвното налягане. Когато правите рецептата следете кръвното си редовно.

Рецепта за лечение на рак с Базак

Без съмнение това е една от най-популярните и уникални рецепти на Димков. Всъщност лечителят има огромен интерес към това растение. Истината е, че “модерните” хора дори нямат представа как изглежда базака, но той е обърнал внимание на няколко много важни подробности. Направило му е впечатление, че животните ядат от плодовете на зрелият базак, когато са болни или ранени, а птиците кълват от тях, когато предстои дълъг път или имат нужда от енергия.
По негови думи тази рецепта лекува всякакъв тип рак, включително вариантите на левкемия.

Трябва ви доста голямо количество от плодовете на базака.

Необходими продукти:

– Плодове на Базак
– Захар
– Големи буркани

Хубаво е да съобразите количеството за да ви стигне за една година.

Наредете плодчетата базак по следният начин: Ред базак, който се посипва със захар и отгоре още един ред базак, който отново се посипва със захар и така докато бурканът се напълни. Последният ред от буркана трябва да бъде захарен и то по-дебел от останалите.

Когато напълните бурканите не ги затваряйте с капачки, а ги покрийте много добре с няколко пласта марля – по този начин те ще “дишат”.

Оставете бурканите на място във вашият дом, където е тъмно и няма да имат допир до слънчева светлина. Трябва да останат там 40 дни, като 3 или 4 дни по-рано ги разбъркайте с ДЪРВЕНА лъжица за да се смесят още по-добре продуктите.

Начин на приемане: Взима се по 1 супена лъжица сутрин около 10 минути преди хранене.

ВАЖНО: Трябва да използвате Базак, а не Бъз. Трябва да наберете плодовете на базака, които представляват малки меки черни топченца в краят на септември, началото на октомври, когато са напълно узрели, иначе може да се отровите. Ако не сте сигурни в себе си, обърнете се към някой по-възрастен или към билкар.


Ако намирате тази рецепта за полезна, може да ни почерпите кафе 🙂 Купи ми кафе
Споделете тази публикация