Това светилище се намира в Родопите. След това изречение за хора посещавали планината на Одисей веднага ще стане ясно, че говорим  за нещо наистина мистично. Но като казваме посещавали Родопа планина, нямаме предвид някой курорт, а такива стигнали до истинското сърце на планината, там където всеки камък има собствено лице и собствена история, там където в иглолистните гори се носят мистични песни и светлини играят на гоненица около върховете. Това са вълшебните Родопи, известни в древността, като планината на лечителите.

   Там между горите се намира и село Крибул, а в него живее една мила и усмихната старица, която наричат баба Юлия – на пръв поглед чаровна старица, която ще изслуша болката на всеки и ще го успокои с мили думи, но в действителност последната жрица на светилище, което стои скрито сред хълмовете около селото. До него не може да стигнете лесно, защото пътят е труден и прокопан от годините и времето, а около него ще срещнете различни камъни изобразяващи образите на змий пазители, а самото светилище се пази от огромен пет метров смок, който не обича чужди хора без жрицата да е там.

   Нашият екип беше в Крибул два пъти и говорихме с много хора за това дали светилището им е помогнало и те потвърдиха. Повечето хора, които помолихме да разкажат за проблемите си идваха за втори или трети път и с охота разказваха какво са преживели и как мястото е помогнало да се избавят от болката или проблемите си. За никого не е тайна, че голяма част от посещаващите това място са онкоболни.

   Древнотракийското светилище “Скрибина” стана популярно из цялата страна благодарение на предаването “Ничия Земя”. Ако не сте гледали епизодът с баба Юлия ви предлагаме да го направите и ви уверяваме, че всичко казано в него е вярно, като има още много премълчана истина. Но за да стигнете до нея, трябва да бъдете там и да попитате.

   Между другото, това място има голяма вина за славата на “Змийската хурка“, като лечебно средство за борбата с рак, защото дават такава на болните, които ходят там.
Ако намирате тази информация за полезна, може да ни почерпите кафе 🙂 Купи ми кафе
Споделете тази публикация